Steentapijt

Een vloer van steentapijt bestaat uit kleine grindkorreltjes die door een epoxy kunsthars gebonden zijn. Door de vorm en de grootte van de grindkorrels zijn er veel kleine open ruimtes in de vloer aanwezig en heeft het de vloer een vrij open structuur. Het is mogelijk om de vloer op te laten vullen met een speciaal transparant vulmiddel. Zo ontstaat er een gesloten vlakke structuur waardoor de vloer makkelijker is te reinigen en beter toepasbaar in vochtige omstandigheden. Steentapijt met een gesloten structuur is vergelijkbaar met een troffelvloer, alleen is de korrelgrootte van steentapijt wat groter.

Verschillende kleuren beschikbaar
Mogelijk in combinatie met vloerverwarming

Het aanbrengen van een vloer van steentapijt neemt minimaal drie dagen in beslag. Dit komt doordat de vloer in minstens drie lagen wordt aangebracht en tussendoor moet drogen. Het leggen van de vloer gaat in de volgende stappen:

1. Aanbrengen van een epoxy primer op de ondervloer. De vloer moet nu minimaal 16 uur drogen.

2. Het grind en de vloeibare epoxy hars worden met elkaar gemixt tot een vloermortel.
3. De vloermortel wordt aangebracht op de vloer en netjes uitgevlakt.
4. Uitharden van het steentapijt gedurende een periode van van 24 uur.
5. Indien het om een open structuur gaat, brengt men een polyurethaan laklaag aan. Deze geeft de vloer een mooie glans en maakt de vloer sterker. Bij steentapijt met een gesloten structuur wordt de vloer transparant gesealed met een speciaal vulmiddel. Het is hierna bestand tegen vocht en vuil.